Belföld

Sírva jöttek ki a felvételizők

Annyira nehézre sikerült a matematika-feladatsor, hogy a kitűnő tanulókat is kiborította.

Az egyik szülő beszámolója szerint sírva jöttek ki szombaton a kilencedik évfolyamra (gimnáziumba) jelentkező diákok közül többen az írásbeli felvételiről. A feladatsorukat végignézve nem csodáljuk. 45 percük volt 10 kérdésre, ennyi idő alatt nekünk se sikerült volna túl fényesen.

Forrás: Oktatási Hivatal

Ráadásul – a hozzánk forduló szülő szerint – akadt olyan kérdés, amiről úgy érezhették a diákok, hogy ehhez még nem tudnak eleget. Gondot okozhatott nekik az is, hogy kicsit eltért a feladatsor az eddig megszokottaktól, így aki lelkiismeretesen készült, vagy egyébként jó matekból is, zavarba jöhetett.

Az extrém nehéz felvételire a 444.hu is felfigyelt, ők azt írták, hogy a nyolcosztályos és a hatosztályos gimnáziumokba vágyóknak sem volt sokkal könnyebb a dolguk.

 

Vállalkozó kedvű olvasóink ide kattintva találják a feladatsort. Negyvenöt perc, hajrá!

Az eredményekről még nincs semmi hivatalos, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium azonban már nyilvánosságra hozta az idei dolgozatok átlagát.

A maximum ötven pontból elértek

a hatodikos vizsgázók a magyaron 31, a matekon 24 pontot
a nyolcadikos vizsgázók a magyaron 35, a matekon 30 pontot.

Mint írják, az ott vizsgázók átlaga nagyjából az országos átlagéval azonos, illetve a náluk író kilencedikesek 3-9 ponttal szoktak többet elérni az országos átlagnál. Eszerint, ha mondjuk egy átlagos dolgozatról lett volna szó, ahol ötven százaléktól elégtelen osztályzatot kapnak, várhatóan a diákok jelentős része megbukott volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik