Belföld

Sarokházakkal csalnak a tartozáshalmozók

sarokház (sarokház)
sarokház (sarokház)

A szélhámosok olyan ingatlanokba jelentkeznek be, melyhez korábban két cím is tartozott, a végrehajtó így aztán nem őket, hanem a ténylegesen ott élőket zaklatja.

Körmönfont csalási módszerről ír a Népszabadság hétfői számában – a csalók olyan sarokházakba jelentkeznek be észrevétlenül, melyekhez korábban két cím is tartozott, de az utóbbi időben már csak az egyiket használják. A szélhámosok a régi nyilvántartásokban szereplő címet adják meg, a végrehajtó viszont a ténylegesen ugyanott álló házban lakó eredeti tulajdonost keresi fel.

Az okmányiroda értelmezése szerint a valódi tulajdonos és a csaló két külön címen lakik, így a lakó kényszerkijelentést sem tud végrehajtani. Egy szegedi ügyvédnő elmondta, hogy csak úgy tudták a rosszhiszemű bejelentkezőt kitenni, hogy az adott ingatlanhoz ismét hozzárendelték a földhivatalban mindkét lakcímet. Az is kiderült, hogy szinte minden sarokháznak van illegálisan bejelentett lakója, a kormányablaknál a bejelentkezéskor semmit nem ellenőriznek a dokumentumokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik