Belföld

Összecsapott a gázáron a Fidesz és a DK

Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)
Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)

Az ellenzéki párt szerint a „rezsihazugság" után most piaci alapon lehetne 25 százalékkal mérsékelni az árat, míg a kormánypárt a baloldali kormányzás magas gázárával vágott vissza.

A kormány “rezsihazugsága” után a piaci árak csökkenése lehetővé tenné a lakossági földgáz és távhő árának látványos, akár 30 százalékot is elérő mérséklését – mondta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke sajtótájékoztatóján.

Szerinte a kőolaj és a földgáz világpiaci árának csökkenése a piaci viszonyok között tenné lehetővé a gáz és távfűtés 20-30 százalékos csökkentését és a kormánynak nem lenne szabad “magának eltennie” a gáz világpiaci árának csökkenéséből eredő hasznot.

A Fidesz délutáni közleményében arról írtak, hogy a baloldal a magyarokkal fizettette Európa legmagasabb gázárát. Szerintük a baloldali kormány idején, amikor lehetőségük volt rá, nemhogy nem csökkentették, hanem háromszorosára emelték a gáz árát. Kormányzásuk alatt a magyar családok fizették Európa legdrágább gázárát.

Mint írják, ezzel szemben a Fidesz 2013-tól mintegy 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, ennek köszönhetően kb. 350 milliárd forinttal több marad a családok zsebében. A sorozatos rezsicsökkentésekkel szerintük Európában a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik