Belföld

Még maradt pár órája Simicskának

Simicska Lajos címlapon (simicska lajos)
Simicska Lajos címlapon (simicska lajos)

Hétfőn délután négyig kell leadni ötszáz érvényes ajánlást annak, aki indulni akar a veszprémi időközin. Országosan ismert nevek is szerepelnek a listán.

Február 22-én tartanak időközi országgyűlési képviselőválasztást Veszprém megye 1. számú választókerületében, miután Navracsics Tibor – uniós biztosi megbízatása miatt – lemondott. Sokáig a Közgép tulajdonosa, a Fidesz egykori pénztárnoka, Simicska Lajos is lebegtette, hogy indul – akár a kormánypárttal szemben is – a választáson. A voksolás a Fidesz kétharmadáról is dönt.

A VS.hu a helyi választási bizottságtól megtudta, hogy az ajánlóíveket 29-en vették fel, de Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosa nincs köztük. Először Török Gábor politológus is indult volna a képviselőségért, de éppen Simicska indulásának hírére döntött úgy, hogy letesz erről.

Az ajánlások leadásának határideje délután négy órakor jár le, ha Simicska Lajos mégis indulni akar, ennyi ideje van, hogy összeszedjen ötszáz aláírást, ami nem túl életszerű. Számos független jelölt mellett indul a Magyar Munkáspárt, a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik is. A baloldali ellenzék Kész Zoltán független jelölt mellé áll, de a körzetben próbál mandátumhoz jutni a devizahiteles ügyekben megnyilvánuló Kásler Árpád és Szepessy Zsolt volt monoki polgármester is.

Lassan kiderül a válasz. Fotó: Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik