Belföld

Orbán ne az öregeken spóroljon!

oreg-ember-bot(210x140).jpg (öreg ember, bot, )
oreg-ember-bot(210x140).jpg (öreg ember, bot, )

A kormány vonja vissza az idősekre vonatkozó megszorítását – követeli a PM.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) tiltakozik az Orbán-kormány legújabb intézkedése ellen, amellyel megemelte a házi segítségnyújtás rászorultsági küszöbét. A Fidesz-KDNP „megint a leggyengébbeket üti a segítségnyújtás helyett” – írta az ellenzéki párt, amely az intézkedés azonnali visszavonását, a rászoruló idősek támogatását követeli.

„A kormány nem hagy senkit az út szélén, inkább belöki őket az árokba” – véli a PM, amely szerint a kormány „embertelen intézkedései sorában a legújabb, hogy elenyésző spórolás miatt forrásokat von el az idős, beteg emberektől.” Aki gyenge, segítségre szorul, az a kormány szemében annyit is ér, és ez a filozófia hatja át a kormány legújabb intézkedését is.

Nem azért csökkentik az idős, beteg emberek támogatását, mert így óriási összeg spórolható meg, az összeg jelentéktelen, a költségvetés szintjén még kerekítési hibának sem feleltethető meg – tudatta a párt, amely szerint az üzenet a lényeg, “ha nem tudsz gondoskodni magadról, annyit is érsz! Ennek jegyében tűnik el március elsejétől a szociális ellátások jelentős része is”.

A Fidesz-KDNP szolidaritás nélküli, emberellenes rendszere társadalmi katasztrófához vezet – állítja a PM, amelynek meggyőződése, hogy meg kell állítani e rendszer kiépülését. “Emberséges közpolitikára, a szociális háló azonnali megerősítésére van szükség”.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik