Belföld

Ki kell szűrni azokat, akiket a kormány nem lát szívesen

menekultek-Nagylaknal(960x640).jpg (menekült, nagylak, )
menekultek-Nagylaknal(960x640).jpg (menekült, nagylak, )

Szigoríthatja a kormány a menekültstátusra vonatkozó szabályozást az úgynevezett megélhetési bevándorlás miatt – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Kapcsolódó cikkek

Rogán Antal a Hír TV Versus című műsorában szükségesnek nevezte, hogy a kormány megfelelő eszközökkel tudjon fellépni azokkal szemben, akiket nem lát szívesen. A magyar kormánynak ugyanis jelenleg lényegesen kevesebb alkalmas eszköze van erre, mint a nyugat-európaiaknak vagy az amerikainak.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, míg korábban Magyarország tranzitország volt, lassan célországgá válik, hiszen „az elmúlt időszakban kétezerről 42 ezerre nőtt a politikai menedékjogot kérők száma”. A Hír TV-nek adott interjúból ugyanakkor kiderült, hogy az egyelőre Fideszben sem körvonalazódott, miként lehet pontosan kiszűrni a megélhetési bevándorlókat azok közül, akik politikai státuszra jogosultak.

Néhány órával korábban a pártelnök-miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában váltott át szóhasználatában a gazdasági bevándorlókról a megélhetési bevándorlókra. Orbán Viktor szerint csak az a bevándorló, aki az unión kívüli országból érkezik. AZ EU-szabályozás alapján ha valaki engedély nélkül lép be Magyarországra, és azt mondja, politikai menekült, menedékjogot kér, akkor őt többé nem lehet úgy kezelni, mint megélhetési bevándorló, pedig egyébként az. “Tömegesen kiképzett emberekről van szó”, jogászok készítik fel őket, pontosan tudják is, mit kell tenniük azért, hogy ne tiltott határátlépők, hanem menedékjogot kérők legyenek – tette hozzá Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik