Belföld

A Fidesz szerint a családoknak egyre könnyebb

Közleményben tájékoztatta az állampolgárokat a Fidesz: csúcson a foglalkoztatás, könnyebb a családoknak és megvédik a rezsicsökkentést.

Mint írják, a szocialisták kormányzásával szemben “ma a legmélyebb szegénységben élőknek is segítő kezet nyújt a kormány.”

A kormánypárt úgy látja: az ország tartós növekedési pályára állt és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, “ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor a megduplázták a munkanélküliséget.”

Állítják: ma a legnehezebb helyzetben lévők is segély helyett munkát és azért fizetést kapnak. Példaként említik legszegényebb családok támogatását, akiket “ingyenes gyermekétkeztetéssel és ingyenes tankönyvellátással” segítenek. A családtámogatás kapcsán kiemelik:  a családi adórendszer idén is 230 milliárd forintot hagy a gyermeket nevelők zsebében és jövő évtől több lépcsőben megduplázzuk a kétgyermekesek családi adókedvezményét – írják.

Marad a rezsicsökkentés

Közleményükben kijelentik: megvédik “a rezsicsökkentés eddigi eredményeit” és többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, “ahogy az aGyurcsány-Bajnai-kormány alatt volt”. A bankok elszámoltatásával és a forintosítással kapcsolatban hangsúlyozzák: 1,3 millió családot szabadították meg a “devizahitel-csapdától, amit szintén a szocialisták okoztak.”

A 2010-es kormányváltás óta a nyugdíjak és fizetések értéke nő, a magyarok bérét továbbra is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli és idén is folytatjuk a béremelési programokat a pedagógusoknál, a rendőröknél és a katonáknál – zárta közleményét a Fidesz Sajtóosztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik