Belföld

Végrehajtás helyett kamatmentes kölcsönt kaptak a képviselőjelöltek

Kamat nélkül fizethetik vissza a kampánytámogatásokat a parlamentbe be nem került jelöltek. Seres Mária és szövetségesei összesen 93 millió forinttal tartoznak.

Egymillió forintot kaptak fejenként a Magyar Államkincstártól a tavalyi országgyűlési választáson induló jelöltek. Ha körzetükben nem érték el a 2 százalékot, vissza kellett fizetni a támogatást, csakhogy 738 millió forint nem érkezett be az államkasszába. Végrehajtók helyett kamatmentes kölcsönt kaptak az érintettek – írja a Bors mai számában. A lap úgy tudja: az érintettek többsége alig havi 30 ezer forintonként, kamatmentesen törleszti tartozását.

Hozzáteszik: azoknak, akik az Országgyűlésbe nem kerültek be, nem kellett tételesen igazolniuk, mire költötték a milliós támogatást. A lap kiemeli: 1 millió forint személyi kölcsönt négyéves futamidővel 18-27 százalékos kamattal adnak a hazai bankok, tehát a jelöltek bármibe is fektették a pénzt, jó üzletet csináltak.

Az Államkincstár későbbre ígért tájékoztatást arról: miért nem hajtják be a tartozásokat végrehajtással, például az érintettek ingó- és ingatlanvagyonának elárverezésével. Az adósok között Seres Mária és Szövetségesei a csúcstartók: összesen 93 millió forinttal tartoznak az államnak. A lap megjegyzi: a legtöbb pártnál még telefonos elérhetőség sincsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik