Belföld

Hajléktalanoknak bérel lakást az egykori LMP-s

Kukorelly Endre a Facebook-on gyűjt adományokat, hogy a befolyt összegből lakásokat bérelhessenek a fedél nélkül élőknek. Két nap 300 ezer forint érkezett.

Kukorelly Endre író, költő, egykori LMP-s képviselő Nyugodt Szív – Béreljünk lakásokat rászorulóknak címmel Facebook-csoportot hozott létre, amely gyűjtést szervez hajléktalanoknak. A befolyt összegekből lakásokat bérelne nekik – írja a Népszabadság csütörtöki számában. Kukorelly elmondta: olyanokra támogatókra számít, akik havi rendszerességgel, de akár egyszeri alkalommal is hajlandóak hozzájárulni a kezdeményezéshez, illetve akik tisztes bérért hajlandóak kiadni a lakásukat erre a célra vagy a szervezésben nyújtanának segítséget.

A költő a Népszabadságnak elmondta: az utóbbi, nem egészen két napban már több mint 300 ezer forint gyűlt össze, hozzávetőlegesen 30 adakozó jóvoltából.

Kukorelly Endre 2005-ben az Élet és Irodalom hasábjain üzent Gyurcsány Ferencnek és feleségének, Dobrev Klárának a karitatív lakásbérlés kapcsán: szükség lenne egy milliárdosra, aki alapítványt hozna létre és meggyőzhetne hasonló anyagi lehetőségekkel rendelkező pénzembereket a csatlakozásra. A levél címzettjei „a fülük botját sem mozgatták”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik