Belföld

A köztévé nem hagyta ki a forintzuhanásból Gyurcsány ördögi tervét

A híradó nyolcperces blokkjában különböző forrásokból hallhattuk, hogyan mentette meg az Orbán-kormány a csütörtöki sokktól a devizahiteleseket, de a Fideszt hosszan idézve megtudhatjuk, hogyan játszotta át Gyurcsány a bankok kezére a családok otthonait.

Az M1 Híradója természetesen nem hagyta ki, hogy a svájci frank erősödése több száz milliárd forintnyi adósságnövekedést jelentett volna a devizahiteleseknek, de a rögzített hitelekkel ezt most mindenki megúszta, így az árfolyam-ingadozás már nem veszélyezteti őket. Ehhez természetesen a történelmi pillanatot még mozgóképen is visszaidézték, és ugyanezt egy szakértő, az az MNB, valamint Varga Mihály szájából is meghallgathattuk.

A nyolcperces hírblokk végén az ellenzéki pártok reakcióját is felidézik egy-egy száraz mondatban. A Fidesz Gyurcsány Ferencet és a DK-t szapuló közleményét azonban jóval hosszabban részletezik. A hírolvasó szóról szóra idézve a kormánypárt retorikai fordulatait elmondta a kamerába: „a forint gyengülését a svájci jegybank döntése okozta, és ezt a DK is tudja, mégis hazudik. Magyarországon azért van több százezer devizahiteles család, mert a Gyurcsány-kormány devizahitelbe taszította a lakosságot és átjátszotta a bankok kezére a magyar családok otthonait. A 2010-es kormányváltás óta azonban a kabinet intézkedések sorozatát hajtotta végre a devizahitelesek megmentéséért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik