Belföld

Visszalép a színművészeti kancellárja

Visszalép a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári tisztségének betöltésétől Papp Csilla. Döntését a vele szemben kialakult hangulattal és a személyét ért támadásokkal indokolta.

Minderről a Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatta lapunkat. Papp Csilla “a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárást, valamint a személyét és a családját ért támadásokat jelölte meg” távozása okaként.

“Meggyőződése szerint a miniszterelnök által rábízott felelősségteljes feladatot akkor tudja ellátni és a kancellári rendszer akkor tud hatékonyan működni, ha az új vezető el tudja magát helyezni egy már működő szervezetben, és annak segítségére tud lenni. E feltételt az intézmény részéről – az egyetemi vezetés méltatlan hozzáállása miatt – nem látta biztosítottnak, ezért a visszalépés mellett döntött – közölte a minisztérium.

Az egyetem kancellárjának a minisztérium a korábban szintén alkalmasnak minősített pályázatot benyújtó Vonderviszt Lajost ajánlotta, a javaslatot a miniszterelnök elfogadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik