Belföld

Szenteste verték halálra a fiát

Poczek László (hajléktalan)
Poczek László (hajléktalan)

Az édesapa két napig nem is tudta, hogy meghalt a fia, akit két 16 éves suhanc verhetett halálra Pécsett. Hogy mi történt a tragédia napján, Poczek Lászlónak még mindig nem világos.

Poczek Lászlót karácsony napján egy ismerőse hívta telefonon. Azt kérdezte: él-e? Ugyanis a barát a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy Poczek László meghalt. Csak idővel értették meg; a 36 éves fiáról van szó, aki ugyanezt a nevet viseli/viselte.

Az idősebb Poczek László hajléktalanként él Pécsett. Sem a kórház, sem a rendőrség nem értesítette arról, hogy elvesztette a fiát (aki szintén hajléktalanként élt). Később is csak részleteiben állt össze számára a fiú története.

A férfi december 24-én indult meglátogatni kisfiát, aki korábbi élettársával él. Ám a nő nem engedte be. Italozásba kezdett egy ismerősével. Majd a pécsi vasútállomás közelében szóváltásba kerültek másokkal. Ifjabb Poczek Lászlót annyira megverték, hogy kórházban kötött ki. 

“A kórházból minket hívtak fel, hogy menjünk el Poczekért, hiszen ellátták a sebeit és már jobban van” – mondta a Hír24-nek Hajdu Krisztián a pécsi Támasz Alapítvány, a város hajléktalanjaival foglalkozó szervezet vezetője. “Amikor a kolléga a kórházba ért volna, akkor érkezett a következő telefon arról, hogy meghalt” – számolt be az esetről.

Az édesapa megpróbált utánajárni, mi történt a fiával. A halálát az okozta, hogy az egyik ütéstől leszakadt a mája. Ezt a boncolást végző orvos mondta el az idősebb Poczeknek. A sürgősségin ugyanis nem tudtak információt adni az esetről – mesélte az apa. Azt sem tudták megmondani az orvosok, egyáltalán kezelték-e a fiát – állítja.

A kórháztól nem kaptunk felvilágosítást. 

Olvasói sztorik