Belföld

Mészáros Lőrinc boltjába küldték az alcsúti nyugdíjasokat

Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)
Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)

Az önkormányzattól kapott karácsonyi utalványt a felcsúti polgármester boltjában lehetett levásárolni.

Vásárlási utalványokkal kedveskedett a falu nyugdíjasainak karácsonykor Alcsútdoboz önkormányzata. A hetven év feletti idősek – mintegy százan – két-kétezer forint értékű utalványt kaptak. Az egyiket éppen abban a boltban lehet beváltani, melynek tulajdonosa a szomszédos Felcsút polgármestere, a 2010-es kormányváltás óta milliárdossá vált Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Kft. Az utalványokat önkormányzati pénzből finanszírozták.

A Magyar Narancs ezzel kapcsolatban megkereste Alcsútdoboz fideszes polgármesterét, Tóth Erikát, aki azt mondta: hosszú évek óta kapnak ajándékot karácsonykor a faluban élő idősek. Szerintük úgy igazságos, hogy az egyik utalványt Mészáros Lőrinc boltjában, a másikat a másik üzletben lehet levásárolni, mert a faluban két élelmiszerbolt van, amit az emberek szeretnek.

A lapnak több alcsútdobozi idős azt mondta, inkább éhen maradnak, de nem váltják be Mészáros Lőrinc boltjában az utalványt. Tóth Erika szerint a településen nem érezhető ellenszenv Mészáros Lőrinccel szemben, mert sok embernek ad munkát, de ha valaki mégsem akar az ő boltjában vásárolni, becserélik az utalványt olyanra, amivel a másik boltban vásárolhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik