Belföld

Utasrekord Ferihegyen

Minden korábbi adatot túlszárnyaló utasszámmal büszkélkedett közleményében a Budapest Airport. 2014-ben több mint 9 millióan fordultak meg a reptéren.

Kapcsolódó cikkek

Egész pontosan 9 155 261-en jártak a tavalyi év során a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami 7,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest – közölte a Budapest Airport.

Jelentősen, 36 százalékkal nőtt a nem schengeni országokba utazók száma, ami azt jelzi, Magyarország egyre kevésbé függ az Európán belüli forgalomtól. Új légitársaságok is csatlakoztak a már meglévőkhöz, a járatok átlagos kihasználtsága pedig 79 százalékra emelkedett, ami még vonzóbbá teszi Budapestet és további bővüléssel kecsegtet.

Jost Lammerst, a Budapest Airport vezérigazgatója növekedésre számít idén is, ezzel párhuzamosan pedig tovább folytatják a reptér fejlesztését és modernizációját. Új karbantartó hangárt építenek a Wizz Airnek (akik a kilencedik repülőgépüket állítják munkába jövőre Budapesten), és a műszeres leszállást lehetővé tevő ILS rendszert is megújítják Ferihegyen.

Nem vonták vissza korábbi ígéreteiket – nyáron újra lesz transzatlanti járata a kanadai Air Transat légitársaságnak, és több új úticél is bekerül a jelenleg üzemelő társaságok repertoárjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik