Belföld

Szombaton temetik Lasztovicza Jenőt

Január 17-én rendezik Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő temetését, aki január 8-án hosszú betegséget követően, 53 éves korában hunyt el.

A kormánypárt és az Országgyűlés Hivatala közös közleményben tudatta, hogy szombaton 11 óra 30 perctől a Tapolcai Római Katolikus Templomban tartanak gyászmisét az elhunyt emlékére, akinek temetésére ezt követően 13 órakor, a Tapolcai Új Temetőben kerül sor.

Az 1961-ben született Veszprém megyei politikus – korábbi megyei közgyűlési elnök – 1998-ban mérette meg magát először képviselőjelöltként. “Azóta minden választást megnyert – szerették és tisztelték őt” – írta halálakor kommünikéjében a Fidesz, hozzátéve: “politikustársunkban tiszteletreméltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el”.

A tavalyi parlamenti választáson Veszprém megye 3-as számú választókerületében (Tapolca) mandátumot nyert Lasztovicza Jenőt a Fidesz és az Országgyűlés saját halottjának tekinti. Az elhunyt hozzátartozóinak a Miniszterelnökség mellett valamennyi parlamenti párt részvétét fejezte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik