Belföld

Luxemburgi cége is volt Habony Árpádnak

Habony Árpád (Habony Árpád)
Habony Árpád (Habony Árpád)

Ráadásul a milliárdos kormányzati megbízásokat elnyerő Századvég vezetőivel közösen.

Évekig volt közös cége Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadónak, valamint a milliárdos kormányzati megbízásokat elnyerő Századvég elnökének, Heim Péternek és helyettesének, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak – tudta meg az RTL Híradó. A céget Luxemburgban jegyezték be 2010-ben, az iratok szerint befektetési tanácsadással foglalkozott.

A Heim & Partners Capital Group 39 ezer részvényéből Habony Árpád 8775-öt birtokolt, darabját egy euróért vette. Heim Péternek 26 325, Szalay-Bobrovniczkynek 3 900 részvénye volt. Arról, hogy a vállalkozás pontosan milyen tevékenységet végzett, a luxemburgi cégnyilvántartásban nincs bejegyzés, az interneten sem lehetett erre utaló információra bukkanni.

Heim Péter az RTL Klubnak azt mondta: a céget valójában nem használták semmire, de minden díjat és adót befizettek utána. Értékelhető üzleti eredményük nem volt, a tavalyi év elején megszüntették. Arra a Századvég elnöke nem adott választ, hogy minek fizették három évig a cég terheit, ha nem is volt rá szükségük. Azt sem tudni, hogy Habony Árpád miből vette a részvényeket – lévén továbbra sincs nyoma annak, hogy miből él, kap-e tanácsadói feladataiért fizetést és honnan – és volt-e jövedelme a cégből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik