Belföld

Itt az újabb tankönyvbotrány – milliók tűntek el

Hova tűnt 212 millió forint az állami tankönyvterjesztésből? - kérdezi az LMP az emberi erőforrás minisztertől.

Az ellenzéki párt úgy tudja, az iskolák máig nem kapták meg a könyvtári állományuk fejlesztésére fordítható 212 millió forintnyi támogatást, noha ez a pénz – egy miniszteri rendelet alapján – járna nekik. Az LMP korábbi írásbeli kérdésére azt a választ kapta, hogy csak a 2013-as évben több mint 212 millió forint maradt e célra. Ugyanakkor a párthoz olyan jelzések érkeztek, hogy ebből az összegből az iskolák a mai napig egy fillért sem kaptak még meg.
“Hiába kellene az iskolai tanulólétszámok arányában szétosztani az összeget, az intézmények se pénzt, se tájékoztatást nem kaptak ez ügyben.” Ikotity István képviselő jelezte, hogy az LMP újabb írásbeli kérdést nyújt be Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek arról, hogy miért nem kapták meg az iskolák a könyvtári állományuk fejlesztésére fordítható támogatást? Hova tűnt 212 millió forint?


Az ellenzéki politikus számításai szerint az elmúlt időszak drasztikus megszorításai után “250 milliárd forint hiányzik a közoktatás fenntartásából-működtetéséből. Fejlesztésre, minőségjavításra gyakorlatilag nem jut forrás”. Ikotity ezért különösen fontosnak tartaná, hogy az oktatási kormányzat legalább a jogszabályban előírt kötelezettségeit teljesítse, és odaadja az iskoláknak a könyvtárak fejlesztésére fordítható támogatást. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik