Belföld

Hét Fidesz-KDNP-s szavazott nemmel a szegény gyerekek étkeztetésére

Nekik köszönhető, hogy magyar szegénységben élő gyermekek százezrei nem jutottak meleg ételhez a téli szünetben.

A Párbeszéd Magyarországért közleményben nevezte meg azt a hét kormánypárti politikust, akik nemmel szavaztak a párt kezdeményezésére. Emlékeztetnek: a PM decemberben módosító javaslatot nyújtott be a 2014-es költségvetéshez, hogy az Országgyűlés az Országvédelmi Alapból különítsen el három milliárd forintot, amely biztosította volna, hogy az éhező gyerekek is kaphassanak napi egyszeri meleg ételt a különösen hosszú, 16 napos téli szünetben.

Mint írják, a bizottság jegyzőkönyvéből immár világos, hogy hét Fidesz-KDNP-s képviselő indoklás nélkül szavazta le a javaslatot. Ezek a képviselők: Dr. Szűcs Lajos (Fidesz), a bizottság alelnöke, Dr. Tilki Attila (Fidesz), a bizottság alelnöke, Dr. Hargitai János (KDNP), a bizottság alelnöke, Boldog István (Fidesz), Szabolcs Attila (Fidesz), Vantara Gyula (Fidesz), Witzmann Mihály (Fidesz).

Szégyellje magát mind a hét szívtelen Fidesz-KDNP-s bábu” – mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke, a javaslat beterjesztője. “Nekik biztos Gucci táskák és aranyórák jutottak a fa alá, míg gyerekek százezreinek meleg étel sem volt a karácsonyi vacsoraasztalon. Erre a gonoszságra már nincsenek szavak.” – tette hozzá.

A PM közleményében a gyermekéhezést Magyarország legnagyobb szégyenének nevezi. Ígéretük szerint a párt a közeljövőben újabb javaslatokat terjeszt be a gyermekéhezés felszámolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik