Belföld

Gyanús üzletek a Belvárosban: felfüggesztik az eladásokat

A nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az V. kerületi önkormányzat nem ad el további ingatlanokat - közölte a kerület pénzügyi bizottságának szocialista elnöke kedd este az MTI-vel.

Steiner Pál közleménye szerint a pénzügyi bizottság kedden a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt. Az ülésen Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében.

Tájékoztatása szerint az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak. Hozzátette, hogy az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság fideszes többsége tudomásul vette.

A szocialista politikus kiemelte: “sikerült megakadályozni, hogy a jelenlegi elidegenítési rendelet alapján további ingatlanokat adjon el az önkormányzat”. A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz – hangsúlyozta a szocialista a képviselő, hozzátéve: ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a pénzügyi bizottság felfüggeszti az ingatlanértékesítések ellenőrzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik