Belföld

Riasztást adtak ki: veszélyes szél érkezik

Vihar(430x286).jpg (Vihar)
Vihar(430x286).jpg (Vihar)

A széllökések meghaladhatják az óránként 70 kilométeres sebességet, Magyarország középső területén riasztást és az 10 megyében pedig figyelmezető előrejelzést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

A északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések reggel még a Dunántúl keleti részén, a Kisalföldön, a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység nyugati felén elérhetik a 60-80 km/h-t. A szél mérséklődése napközben várható.

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés ven érvényben a heves széllökések miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

Hétfőn nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, a Dunántúlon kevesebb, keleten több napsütés várható. Helyenként futó zápor, hózápor előfordulhat ugyan, de nagy területen jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szelet többfelé erős, eleinte a főváros környékén viharos lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között valószínű. Késő estére 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan napos idő lesz csapadék nélkül. Reggel foltokban köd képződik, amely helyenként délelőtt is megmaradhat. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között, délnyugaton kevéssel 10 fok felett alakul.

Szerdán a változó felhőzet mellett keleten lehet a kevesebb, délnyugaton, nyugaton a több napsütés. A nap második felében nyugat felől mindenhol megnövekszik a felhőzet. Ekkor a Dunántúlon helyenként záporeső is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 10 fok között, délnyugaton kevéssel 10 fok felett alakul.

Csütörtökön többnyire napos idő lesz fátyolfelhőkkel. Reggel foltokban köd képződik, amely helyenként délelőtt is megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A déli szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között, délnyugaton 10 fok felett alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik