Belföld

PM: Szégyen, amit Orbán mondott

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Az ellenzéki párt a miniszterelnök bevándorlókról mondott nyilatkozata miatt felszólítja a kormányfőt, hogy fejezze be a szélsőjobbhoz való dörgölőzést.

Orbán Viktor tegnapi kijelentése nemcsak szégyen hazánk számára olyan országok előtt, mint Franciaország, Nagy-Britannia vagy Németország, melyek gazdasága erősen támaszkodik a külföldi munkaerőre, de azt is jelenti, hogy a miniszterelnök nem tartja legitimnek annak a sok százezer magyar munkavállalónak a tevékenységét, akik elsősorban a Fidesz-KDNP hazánkat nyomorba taszító gazdaságpolitikája miatt kényszerültek külföldön munkát vállalni – írja a Párbeszéd Magyarországért Párt közleményében.

A PM felszólítja Orbán Viktort, hogy vonja vissza tegnapi kijelentését, fejezze be a szélsőjobbhoz való dörgölőzését, és ne menjen szembe a magyarok akaratával, hogy hazánk Európa része legyen nemcsak gazdaságilag, de kulturálisan is.

A PM határozottan elítéli a miniszterelnök szavait, és meggyőződésünk, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot.

Korábban Orbán Viktor azt mondta: „Nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani. Amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország.”

A PM emlékezteti a miniszterelnököt, hogy Magyarország egy átfogó integrációs politika teljes hiányának következtében sosem volt a bevándorlók számára vonzó célpont. Még a menekült státusszal rendelkező emberek sem tudnak évtizedek óta beilleszkedni a kormány ellenséges hozzáállása miatt, így az itt élő külföldiek száma elenyésző. Az ellenzéki párt szerint menekültpolitika tekintetében számos európai ország már nem is tekinti Magyarországot biztonságos országnak, félve attól, hogy hazánk visszaküldi még a háborúkba is az onnan jogosan menekülőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik