Belföld

„Nagyon meg kell válogatnunk, kiket engedünk be”

Nem hallotta Orbán bevándorlásellenes nyilatkozatát Daher Pierre, libanoni származású, volt fideszes képviselő, de abban egyetért, hogy szükségszerű a szigorítás.

Nem akarja kommentálni Orbán Viktor a bevándorlásellenes nyilatkozatát Daher Pierre, volt fideszes országgyűlési képviselő, mivel nem hallotta, de azzal egyetért, hogy szigorítani kell a jelenlegi európai gyakorlatot.

Mint azt korábban megírtuk, a miniszterelnök, ezt mondta vasárnap a köztévé híradójában: “A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont.”

A libanoni származású Daher Pierre, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei orvos, aki 2010 és 2014 között a Fidesz országgyűlési képviselője, és a parlament egészségügyi bizottságának tagja volt, a Hír24 kérdésére azt mondta, ő is úgy gondolja, hogy nem szabad mindenkit beengedni Európába.

„Nagyon alaposan meg kell válogatnunk azt, hogy kiket engedünk be, és ebben nagyon fontos szerepe van a nemzetbiztonsági szolgálatoknak” – mondta.

Daher biztos benne, hogy a miniszterelnök azokra bevándorlókra gondolt, akik biztonsági kockázatot jelentenek, és nem például azokra a külföldi fiatalokra, akik a magyar orvostudományi egyetemeken tanulnak, komoly tandíjakat fizetnek, és esetleg miután végeztek, Magyarországon maradnak praxisban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik