Belföld

Megnehezítették a KRESZ-vizsgát

kresz(960x640).jpg (kresz)
kresz(960x640).jpg (kresz)

Mától szélesebb körből adnak majd kérdéseket a KRESZ-vizsga tesztsorában, de a kérdések száma és a rendelkezésre álló idő nem változott – derült ki a Hirado.hu cikkéből.

Január 12-én indul újra a vizsgáztatás, így már találkozhatnak is a tanulók az új kérdésekkel. A tananyag, a követelményrendszer, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése, száma és pontozása és a megoldásra rendelkezésre álló idő nem változik – írja a Híradó.hu.

Lovas Károly, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója a Ma reggelben elmondta: az elmúlt időszakban nagyon sok minden változott, az új oktatás lényege pedig, hogy igyekezzen mélyebb összefüggéseket és helyzetfelismerést is oktatni. A műszaki igazgató azt várja az újítástól, hogy csökkenjen azon balesetek száma, amelyeket a friss jogosítványosok okoznak

A KRESZ-vizsga kérdéseit a mai élethelyzethez igazították, például míg régen az egyirányú utcákban nem jött velünk szemben senki, addig ma már fel kell készülnünk, hogy bármikor megjelenhet egy-egy kerékpáros.
.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik