Belföld

Az Autóklub is felszólalt az autópályadíj miatt

autopalyadij(210x140).jpg (autópályadíj)
autopalyadij(210x140).jpg (autópályadíj)

Kedvezőnek tartják a megyei matrica bevezetését, de egy sor dolgon változtatni kellene a szervezet szerint.

 

 

Kedvezőnek tartja és támogatja a Magyar Autóklub a megyei matrica bevezetését, mint az eddigi díjfizetési mód mellett kínált többletlehetőséget – írta honlapján a szervezet. Az elkerülő és bevezető utak, továbbá a településeken belüli útszakaszok fizetőssé tételét viszont ellenzik. 

A Magyar Autóklub szerint olyan rendszert kell működtetni, ami az autópályák használatára és nem az elkerülésükre ösztönöz – írták a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak küldött megkeresésükben. Azt javasolják, hogy azok számára, akik átlépik a megyehatárt, a legközelebbi lehajtóig legyen ingyenes a közlekedés.

Azt is tanácsolják, hogy a januári időszakot tekintsék tesztüzemnek, a matricát januárban kiváltók mentesüljenek az 1470 forintos eljárási díj alól és ne kerüljön sor pótdíjazásra. Ne kerüljön továbbá kiszabásra pótdíj és semmilyen más szankció azok vonatkozásában, akik olyan szakaszon hajtottak vagy hajtanak fel fizetős szakaszra, ahol az nincs kellően, előjelző táblával kitáblázva – közölte a szervezet a minisztériummal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik