Belföld

A Jobbik szerint a kormány „jobbikosként” nyilatkozik

Lakott területen kívülre helyezné a szélsőjobboldali párt a menekülttáborokat.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel szerint az elmúlt napok eseményei, a franciaországi terrorcselekmények a bevándorlás és a menekültkérdés következményei, így egyre megalapozottabbnak tekinthető pártjuk álláspontja, miszerint Európára ki kell tenni a megtelt táblát. A Jobbik szerint időzített bomba, hogy az utóbbi egy-két évben nyolcszorosára nőtt a Magyarországra érkező menekültek száma.

 Fotó: MTI / Illyés Tibor

Z. Kárpát kifogásolta, hogy a menekültek nem minden esetben zárt menekültszállókn kapnak helyet, hanem sokszor lakott területen belül, félig vagy teljesen nyitott intézmények fogadják be őket. „Érdekesnek” nevezte, hogy míg Orbán Viktor „majdhogynem jobbikosként” nyilatkozott arról, hogy „Magyarország elutasítja a bevándorlás minden formáját”, addig számos önkormányzat körlevelet kapott arról, hogy ötezer négyzetméteres területet bocsásson a kormányzat rendelkezésére menekülttábor céljára.

A Jobbik elvárása az, hogy a kormány mérje fel a lakosságot „potenciálisan veszélyeztető biztonsági kockázatokat”, a nyitott vagy félig nyitott táborokat a vizsgálat végéig minősítsék zárttá és ezeket az intézményeket költöztessék lakott területen kívülre. A politikus közölte: Magyarország keresztény ország, de a vita álláspontja szerint nem a muszlim közösségről szól, a Jobbik nem vallási, hanem gazdasági és biztonságpolitikai kérdésként kezeli a vitát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik