Belföld

Útdíj: dugót fotózva üzen Budaörs polgármestere

Wittinghoff Tamás Facebook-oldalára feltöltött képpel illusztrálta: Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár tévedett. Hosszú autósor kígyózik Budaörs közepén.

Budaörs polgármestere ezt a képett töltötte fel Facebook-oldalára:

 Forrás: Facebook/Wittinghoff Tamás

A polgármester az alábbi kommentárt fűzte a képhez, amely a várost kettészelő Szabadság úton készült:

“Az államtitkár szerint nincs több autó az útjainkon. Kár, hogy a tények mást mutatnak… Ma 11.25 sk.”

A fotóhoz érkezett kommentek – amelyeket az adatlapok szerint túlnyomó többségben budaörsiek írtak – megerősítik a városvezető tapasztalatait: a legtöbb megszólaló a városban erősödő dugókról, míg az autópályán kiürülő sávokról számol be. 

Wittinghoff Tamás már közvetlenül az útdíj kiterjesztésének bejelentése után elmondta: nem támogatja a változtatást. Ő volt az első polgármester, aki felemelte hangját az intézkedés ellen. A polgármester azzal érvelt, hogy a sarc bevezetése után az autópálya helyett a városra zúdul a forgalom, míg a 4-es metró budaörsi virágpiacig történő megépítése még tervekben sem létezik. Akkor azt mondta: szerinte az egész csak kétségbeesett ötletelés a pénzért.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az útdíj bevezetését el kell fogadni, Budaörs önkormányzata a maga módján vágott vissza: bejelentették, hogy a város nem fizeti tovább az autópálya és a lehajtók világítását. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik