Belföld

“Véletlenül” lett félmillióval több a belvárosi polgármester fizetése

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesterként 1,23 millió forintot keres, ami alig marad el a főpolgármester havi fizetésétől, és 480 ezerrel magasabb, mint a törvény által engedélyezett maximum.

Ezeket az Index derítette ki a belvárosi képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozatai alapján, amiket csütörtökön hoztak nyilvánosságra. A polgármester fizetése bruttó 750 ezer forint lehetne. A hírportál az önkormányzattól arra a megkeresésre, hogy milyen kiegészítésekkel lépte túl 480 ezer forinttal Szentgyörgyvölgyi illetménye a törvényben előírt fizetési maximumot, azt a választ kapta, adminisztrációs hiba történt. Konkrétan ez a válasz érkezett: “a vagyonnyilatkozat kitöltésénél a végösszegbe tévesen számoltak bele egy olyan 373.950 forintos tiszteletdíjat, melyről a tavalyi évben, megválasztása után lemondott a polgármester. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete ellenőrzési munkacsoportjának tagjaként tevékenykedik ugyan, ám az ezért járó tiszteletdíjat nem veszi fel. A jövedelme a következőkből áll össze: 747,900 forintos alapilletmény és 112.185 forint költségtérítés, összesen tehát 860.085 forint.”

A lap ugyanakkor emlézetet arra, hogy Szentgyörgyvölgyi esetében nem ez az első furcsaság. Az önkormányzat az elmúlt év végén Szentgyörgyvölgyi Gábort, a polgármester bátyját, a képviselő-testület fideszes tagját szavazta meg a kerület fenntartásában álló médiacég, a City Televíziós Kft. felügyelő bizottsága élére. Akkor is azt állították, mindez véletlenül történt. 

Vagyonnyilatkozata szerint egyébként még mindig tulajdonosa a belvárosi polgármester annak a Szerb utcai 110 négyzetméteres társasházi lakásnak, amelynek visszaadását a lakást övező botrányok miatt már tavaly bejelentette. E mellett még néhány ingatlan, számos földterület és három ló birtokosa. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik