Belföld

Választási csalást sejt az MSZP a VI. kerületben

Feljelentést tettek a baloldali ellenzéki pártokközokirat-hamisítás, a választás rendjének megsértése és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt, mert szabálytalanságokat sejtenek a helyi választáson.

Az MSZP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az Együtt-PM, az MSZP és a DK által a választási bizottságba delegált tag legalább 270 olyan támogató aláírást talált, amellyel a Fidesz-KDNP-t és Schmuck Andor pártját is támogatták. Az adatok egyeznek, de az aláírások nyilvánvalóan nem ugyanattól a személytől származnak.

“A szocdemek polgármesterjelöltjének 300 ajánlást kellett összegyűjtenie az induláshoz. A választáson 102 szavazatot kapott. Képviselőjelöltjeiknek fejenként 30 ajánlást, vagyis 270-et kellett összegyűjteniük az induláshoz. A választáson 79 szavazatot kaptak” – írják.

Az ajánlóíveket a választást követő 90 nap utáni első munkanapon meg kell semmisíteni. Ez 2015. január 12-én, hétfőn lesz. Ezért a rendőrségnek előtte le kell foglalnia a közvetlen bizonyítékokat. A szocialisták delegáltja csütörtökön bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen a lefoglalás elmaradása miatt. Az MSZP most azt várja, hogy történjenek lépések az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik