Belföld

A Charlie Hebdo áldozataira emlékeztek a Francia Intézetnél

megemlékezés a franvia intézetnél (charlie hebdo, megemlékezés)
megemlékezés a franvia intézetnél (charlie hebdo, megemlékezés)

Virágokkal, mécsesekkel és a Je suis Charlie (Charlie vagyok) felirattal emlékeztek mintegy százan a Francia Intézetnél a szerdai párizsi mészárlás áldozataira.

A megemlékezést a francia külképviselet szervezte, részt vett rajta Roland Galharague nagykövet. A terrorizmussal szemben a szolidaritás a legnagyobb erő – mondta. A megjelentek az áldozatok, így a Charlie Hebdo szerkesztősége tagjainak képmását, mécseseket és virágokat helyeztek el a Francia Intézet bejáratánál.

A mintegy száz civil mellett jelen volt Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Szél Bernadett, az LMP társelnöke is.

Pénteken is tartanak megemlékezést az áldozatokról. A szervezők a Facebookon meghirdetett eseményre fél 6-ra az Oktogonhoz várják a résztvevőket. A térről a francia nagykövetséghez vonulnak, ahol 6 órakor gyertyagyújtással emlékeznek az áldozatokra. A megemlékezésen beszédet mond Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke és Perge Gábor, a rendezvény egyik szervezője.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik