Belföld

Több adomány jut kutyáknak, mint beteg gyerekeknek

A daganatos gyerekeken segítő alapítványnak kevesebb energiája marad kampányolni az egy százalékokért.

Egyházak, állatvédők és egészségügyi alapítványok állnak a húsz leginkább támogatott szervezet közt – írja a Délmagyar.hu. Azaz ők kapták a legtöbb egyszázalékos felajánlást a személyi jövedelemadóból. Csak két kakukktojás van: a második legtámogatottabb Nemzeti Tehetségprogram, valamint a Bátor Tábor Alapítvány, mely beteg gyerekeknek és családjaiknak szervez ingyenes programokat.

A legtöbb pénzt, több mint kétmilliárd forintot a katolikus egyház kapta, harmadik helyen a reformátusok állnak valamivel több mint nyolcszázmillióval. Negyedik helyen a Heim Pál Gyerekkórház áll 154 millió forinttal, utána jön a botrányoktól terhelt Gyermekrák Alapítvány, melynek még mindig befolyt 70 millió forint a számlájára az egy százalékokból. A legtámogatottabb vidéki szervezet a 15. helyen álló kiskőrösi Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány.

A Délmagyar.hu megjegyzi, hogy Csongrád megyében az állatvédő szervezetek külön-külön ötször annyi pénzt kaptak, mint például a hematológiai és onkológiai betegségekben szenvedő gyerekekkel foglalkozó Reménysugár Alapítvány. A portálnak a szervezet kuratóriumi elnöke azt mondta: se pénzük, se idejük nincs PR-ra, az emberek többségét pedig nem érdekli annyira az egyszázalékos támogatás, hogy jobban utánanézzen, kinek adja. Ebből a forrásból vettek infúziós pumpákat, idén pedig a befolyt összegből terveztetik meg új rehabilitációs részlegüket. De ebből vesznek például tévét a gyerekeknek és ebből javítják meg a csapokat is, ilyen jellegű kiadásokra ugyanis nincs máshonnan keret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik