Belföld

Orbán gőzerővel készül a vár bevételére

orbán (orbán, )
orbán (orbán, )

Egyelőre csak a vidékfejlesztési minisztérium tette át a székhelyét, a másik két tárca áttelepítése most nem időszerű – írja a Népszabadság. A miniszterelnök viszont később a Sándor-palotába költözhet.

Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, ám folyamatosan érkeznek az új munkatársak – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Böröczk Anita, az államtitkárság sajtószóvivője a lapnak elmondta: az államtitkárság korábbi dolgozóinak mintegy fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat. A szóvivő szerint február derekáig teljes lesz a létszám.

A jövő héten nyilvános sajtóbejárást tartanak, ahol a Miniszterelnökséghez került vidékfejlesztési államtitkárság terveiről is beszélnek – olvasható a lapban.

A másik két tárca – a honvédelmi és a földművelésügyi – székesfehérvári és debreceni költözésével kapcsolatban a lapot úgy tájékoztatták, ez a kérdés most nem szerepel a napirenden.

A Népszbadság szerint miközben a tárcák költöztetése akadozik, a miniszterelnök hivatala gőzerővel készül elfoglalni a Budai Várban a helyét, amit 2016 márciusára terveztek be. A hosszú távú cél azonban a Népszabadság szerint a Sándor-palota lehet, míg az ott székelő köztársasági elnök a Budavári Palotába kerülhetne át.

Az első Orbán-kormány idején pont azért újították fel a Sándor-palotát, hogy a kormányfő odaköltözzön, de a 2002-es kormányváltás után mégsem a Miniszterelnökségnek, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatalnak adott otthont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik