Belföld

Továbbra is műsorkészítő a kirúgott Antall István

Bár egy kihágása miatt felfüggesztette, majd el is bocsátotta az MTVA Antall Istvánt, továbbra is ő a Gondolatjel szerkesztő-műsorvezetője. Már külsős munkatárs, a műsort saját cége gyártja.

A 444.hu lett rá figyelmes, hogy a korábban pozíciójából eltávolított Antall István köszöntötte a Gondolatjel hallgatóit 2015 első adásában. Az MTVA magyarázata szerint a műsor január 1-jétől külső gyártásban készül. A portál hozzáteszi: az adás elején erről egy szó sem esik, csak a leges legvégén mondják be, hogy a műsor az MTVA megbízásából készült, a gyártó az Antall-Press Bt. – ez a felelős szerkesztő cége.

Ezért került lapátra Antall

Ahogyan korábban megírtuk: a Polgári Platform tavaly októberben közleményt adott ki, melyben azt kifogásolták, hogy a kitiltási botránnyal kapcsolatba hozott NAV-os vezetők nem tisztázták magukat. A szervezet azt javasolta, míg ez meg nem történik, függesszenek fel minden adóügyi vizsgálatot, hiszen a NAV-nak a történtek miatt nincsen erkölcsi alapja vizsgálódni. A közleményt több szerkesztőség is megkapta, így jutott el Antall Istvánhoz is, aki MTVA-s e-mail címéről küldte az alábbi választ:

“szerintem a polgári jogszokás szerint, tehát az ártatlanság vélelmét figyelembe véve előbb a vádakat kellene igazolni – nem? Hacsak nem politikáról van szó, mert akkor a jog le van tojva… Polgárkáim Kész vagyok tőletek. Antall István.”

Még aznap este közleményt hozott nyilvánosságra az MTVA, miszerint elfogadhatatlannak tartják Antall válaszát.

„Antall Istvánnak nem volt sem jogosultsága, sem felhatalmazása az MTVA nevében nyilatkozni. Az MTVA továbbá elfogadhatatlannak tartja a közszolgálatiság szempontjából az adott válasz tartalmát, stílusát és hangnemét.”

Az MTVA elnézést kért a Polgári Platformtól és Antall Istvánt felmentették a munkavégzés alól – tehát már nem belső munkatársként, hanem külső gyártóként készíti ugyanazt a műsort ugyanaz az ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik