Belföld

Nem hibáztak a széklábbal megerőszakolt fiú elhelyezésénél

2010-ben brutálisan megerőszakoltak cellatársai egy 16 éves fiút. A kínzás napokig tartott, a büntetés-végrehajtás szerint a személyzet szakszerűen járt el.

A szabályoknak megfelelően helyezték el a székesfehérvári börtönben azt a 16 éves fiút, akit cellatársai többször is brutálisan megerőszakoltak és kis híján megöltek – írja az Index, akiknek a büntetés-végrehajtás (BV) országos parancsnoksága nyilatkozott. A korábbi értesülésekkel szemben Márkot nem egy 34, hanem egy négyfős cellában helyezték el és bár egy felnőttek számára fenntartott intézménybe került, azoktól elkülönítve, három fiatalkorúval osztozott celláján.

A BV elmondta: Márk 6 napot töltött zárkatársaival és amint a személyzet tudomására jutott a bántalmazás, megtették a szükséges lépéseket: a zárkatársakat elkülönítették, büntető- és fegyelmi eljárást indítottak az ügyben. Állítják: a személyzet szakszerűen járt el Márk esetében.

Ahogyan korábban megírtuk: az előzetes letartóztatásban lévő 16 éves Márkot 2010-ben három cellatársa brutálisan megverte, kínozta, megerőszakolta. A tortúra napokig tartott, bántalmazóit nemrégiben elítélték: W. Péter 10 év fegyházat, M. Zoltán 4 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést, J. Dániel pedig 4 év 8 hónap börtönt kapott. Márkot enyhébb bűncselekmények gyanújával vitték be a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik