Belföld

Minisztériumoknál szerezhetnek gyakorlatot fogyatékos hallgatók

E hét péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára, amely keretében 3 hónapig dolgozhatnak a nyertesek egy minisztériumnál.

A fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjának célja, hogy “szakirányú munkatapasztalat-szerzést biztosítson azoknak a fogyatékos felsőoktatási hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak, munkatapasztalattal még nem rendelkeznek és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt” – írja a kormány honlapján a Miniszterelnökség.

Az ösztöndíjas három hónapig dolgozhat egy minisztériumnál. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasnak, figyelembe véve tanulmányait, érdeklődési körét, valamint a kiválasztási folyamat eredményét és a befogadó intézmények igényeit. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

Az ösztöndíjprogramra elektronikus úton az fko@me.gov.hu e-mail címen lehet pályázni magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajz, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentum, igazolás, tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolat, valamint az aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolás, továbbá a fogyatékosság igazolásáról szóló szakvélemény csatolásával.

További részletek az ösztöndíjprogram honlapján (www.fko.kormany.hu) olvashatók. A pályázati kiírás szerint az ösztöndíj összege a program három hónapja alatt havonta 50 ezer forint adómentes jövedelem. A program várható kezdete február 9.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik