Belföld

„A magyar rendőrség menjen a fenébe”

markoló (markoló)
markoló (markoló)

Ezt Hadházy Ákos volt LMP-s képviselő mondta arra, hogy a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt az a markoló vezető, aki többek között kollégánkat üldözte tavaly szeptemberben Cikón.

Szeptember végén látogattak el a Hír24 és az Index munkatársai Bonyhádtól nem messze fekvő szeméttelepre, ahol állítólag illegálisan folyatták ki a csurgalékvizet. Akadály nélkül behajtottak a területre, hogy felvételeket készítsenek a környezetszennyezésről, ekkor egy markológép vette őket üldözőbe. Egy idő után „támadójuk” a telep kapujához ment, és eltorlaszolta az utat. Az esetről videó is készült.

A kocsiban ült Hadházy Ákos, az LMP akkori önkormányzati képviselője is. A politikus feljelentést tett a gép vezetője ellen közúti veszélyeztetés, kényszerítés és személyi szabadság A rendőrségi nyomozás azonban egyiket sem állapította meg.

Hadházy a nyomozás eredménye után azt mondta az RTL Híradónak: „hogyha a magyar rendőrség egy ilyen videó után ezt meri tenni, akkor a magyar rendőrség menjen a fenébe!” A rendőrségnek a vezető azt mondta, hogy csak a sarat takarította az útról. A politikus kiemelte, hogy a videón is látszik, hogy száraz volt az út, és hogy felemelt tolólappal, teljes sebességgel közelített a markoló.

Hadházy az Indexnek elmondta, hogy a közúti veszélyeztetés vádját a rendőrség elintézte azzal, hogy ez egy a közforgalom számára meg nem nyitott úton történt. Kényszerítés szerintük azért nem történt, mert ha a sofőr fékezett volna, akkor sem lett volna semmi baja az autóban ülőknek. A személyi szabadság megsértésére pedig azt írták, hogy nem lett volna szabad a területre bemenniük.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedd este közleményt adott ki, melyben azt írták, “az RTL Klub televízió 2015. január 6-án 18 órai kezdettel sugárzott esti híradójában valótlanul közölték, hogy a rendőrség szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el, de még szabályt sem sértett az a markoló vezető, aki újságírók autóját üldözte tavaly szeptemberben Cikón. A riport tárgyát képező ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás jelenleg is folyamatban van.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik