Belföld

Portikék közérdekből kaphatták a belvárosi ingatlant

portik(210x140).jpg (portik)
portik(210x140).jpg (portik)

A Rogán Antal vezette önkormányzat meglepő indokkal adta át az V. kerületi értékes ingatlant az ismert alvilági figura állítólagos élettársához köthető Classic Immo Kft.-nek – írja a Blikk. Az önkormányzat cáfol.

Az önkormányzat szerint a vitatható üzlet a lakosság alapellátását szolgálta. Pontosabban vendéglátóhelyet létesíthettek volna a Károly körút 26. alatti 212 négyzetméteres üzlethelyiségben.

Rengeteg étterem van arrafelé

„A helyiséget a polgármester döntése alapján pályáztatás nélkül kell bérbe adni a kerületben élő lakosság alapellátását szolgáló szolgáltató tevékenység támogatása érdekében, vagy ha a helyiséget a lakosság élelmiszer-ellátását szolgáló kereskedelmi tevékenység céljára kívánják bérbe venni” – derül ki a tulajdonosi bizottság döntéséből.

Az üzlethelyiség közelében rengeteg élelmiszerbolt, étterem, söröző, bisztró, pékség és sütöde van egymás hegyén-hátán.

Az ingatlant még 2011-ben adták bérbe a Pápa Marianne érdekeltségében lévő cégnek. A Blikk szerint Pápa egyébként a Prisztás-gyilkosságban is elítélt Portik Tamás egykori állítólagos élettársa. A nő ugyan a kapcsolatot tagadja, de Kocsis Máté (Fidesz) volt országgyűlési képviselő, VIII. kerületi polgármester azt állította róla: Portikot letartóztatásakor mellőle vitték el a rendőrök.

Az adásvételnek volt köszönhető, hogy a város egyik legjobb helyén lévő ingatlant a cég mindössze 52 millió forintért tudta megszerezni. Alig egy évvel később piaci áron adták tovább az üzlethelyiséget, amely ekkor 102 millió forintért talált vevőre.

A botrányos ingatlaneladásról Rogán korábban azt mondta, hogy neki is gyanús volt az ügy, ezért 2012 végén vizsgálatot rendelt el, majd menesztette jegyzőjét. A politikus tagadta, hogy ismeri Portik Tamást, Portik szerint viszont Rogán nem mondott erről igazat.

Az önkormányzat cáfol 

Az Belváros–Lipótváros Önkormányzata reagált a Blikk cikkére, és felhívják a figyelmet, hogy Pápa Marianne 2014. december 16-án kelt közleményében világosan kijelentette, hogy semmilyen – sem élettársi, sem üzleti – kapcsolat nem fűzte, nem fűzi Portik Tamáshoz.

Szerintük a cikk címe nyilvánvalóan félrevezető és hamis, ezért mindenki ellen megteszik a szükséges jogi lépéseket, beperelik „azokat, akik hazugságot állítottak, aki összefüggésbe hozzák Belváros-Lipótváros Önkormányzata vagy Rogán Antal nevét Portik Tamással. Sem az önkormányzat, sem Rogán Antal nem állt, nem áll kapcsolatban Portik Tamással.

Emellett leírják azt is, hogy a Károly körút 26 szám alatti lakáscélú ingatlan bérbeadásával kapcsolatban 2011. augusztus 29-ig öt darab bérbevételi szándéknyilatkozat érkezett az önkormányzathoz. Az ajánlatok közül messze a Classic Immo Kft. bérleti díj mértéke volt a legmagasabb, 25 százalékkal magasabb, mint a második legmagasabb bérbevételi ajánlat, valamint kizárólag ez a kérelmező vállalta írásban a 12 havi bérleti díjnak megfelelő óvadék megfizetését.

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk, hogy Portikék közérdekből kaphatták a belvárosi ingatlant.

Valótlanul híreszteltük, hogy a Rogán Antal vezette önkormányzat meglepő indokkal adta át az V. kerületi értékes ingatlant az ismert alvilági figura állítólagos élettársához köthető Classic Immo. Kft.-nek.

Valótlanul állítottuk, hogy az ingatlant még 2011-ben adták bérbe a Pápa Marianne érdekeltségében lévő cégnek.

A médiatartalomban leírtakkal ellentétben a valós tények az alábbiak:

A Belváros-Lipótváros Budapesti Főváros V. Kerület Önkormányzattól Portikék nem kaptak belvárosi ingatlant közérdekből.

A Rogán Antal vezette önkormányzat nem adott át ingatlant az ismert alvilági figura állítólagos élettársához köthető Classic Immo Kft.-nek.

A Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat nem adott bérbe ingatlant a Pápa Marianne érdekeltségében lévő cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik