Belföld

Bokros: a gonosz, ostoba kormány tehet a gyenge forintról

Bokros Lajos (Bokros Lajos, Fidesz, önkormányzati választások 2014, )
Bokros Lajos (Bokros Lajos, Fidesz, önkormányzati választások 2014, )

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint a kormány „tudatosan herdálja a nemzet gazdasági erejét, gyengíti nemzeti pénzünket, dézsmálja nemzeti megtakarításainkat".

Bokros Lajos a Facebook-oldalán értekezett arról, hogy szerinte a 320 forintos euró áldás-e vagy átok. A MoMa elnöke szerint az nem meglepő, hogy a dollárhoz képest gyenge a forint, hiszen az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye és a kamatemelési várakozások miatt a dollár szinte minden valutával szemben felértékelődött. Ugyanakkor a forint az euróval szemben is gyengült.

„Ha csak nemzetközi tényezők hatnának az árfolyamok változására, akkor a forintnak legfeljebb a dollárral szemben kellene gyengülni, de az euróhoz képest nem.” A hazai valuta felértékelődés helyett azonban durván gyengül. „Hogyan lehet az, hogy a forint még a dollárhoz képest gyorsan gyengülő euróhoz viszonyítva is látványosan veszít értékéből?” – teszi fel a kérdést. Bokros ezt a magyar gazdaságot és társadalmat szakmányban romboló kormány ostobaságával és gonoszságával magyarázza. „Ostoba, mert ésszerűtlen, szakszerűtlen és becstelen politikájával szétverte a befektetők bizalmát. Gonosz, mert átveri a népet, folyamatosan leértékeli a nemzet munkájának eredményét.”

A volt pénzügyminiszter 2015 legnagyobb kihívásai közé sorolja a forint értékének védelmét. „A nemzeti együttműködést hazudó, de kizárólag saját híveinek szűk körét gyarapító kormány tudatosan herdálja a nemzet gazdasági erejét, gyengíti nemzeti pénzünket, dézsmálja nemzeti megtakarításainkat. Mihamarabb fel kell lépni ellene!” – írta Bokros Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik