Belföld

Maksa a Facebookon válaszolt a felháborodásra

A humorista elnézést kért "a Hír Tv-ben elhangzott egyik híre szóhasználata miatt". Közben az LMP is rávetette magát a témára.

“Idén nyáron lesz 33 éve, hogy hetente többször is kiállok néha több száz ember elé, mindig a maksimumra (sic!) törekedtem, ez a fogalmazási hiba most becsúszott, mélyen megkövetek mindenkit, akit ezzel megbántottam!” Ezzel kért bocsánatot Facebook-oldalán Maksa Zoltán, miután többen is felháborítónak és sértőnek találták a HírTV szilveszteri műsorában elhangoztt egyik poénját, aminek a gólyatáborokban történt nemi erőszakok adták az alapját.

 

A vicc egyébként ez volt: “Mintegy kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve.”

 

A humorista mondata után a Nőkért Egyesület azért fordult az NMHH-hoz, mert szerintük a fenti kiszólás a Médiatörvény több passzusába is beleütközik, mégpedig azért, mert sérti a közerkölcsöt és az emberi méltóságot, és súlyosan károsíthatja a kiskorúak szellemi, lelki, erkölcsi vagy fizikai fejlődését.

“Az erőszak társadalmi megítélésében különösen nagy a médiaszemélyiségek, véleményformálók felelőssége, ezért megengedhetetlen Maksa Zoltán és a Hír TV részéről, hogy az ominózus adás képernyőre kerülhetett” – ezt már az LMP közölte. Az ellenzéki párt álláspontja szerint “elfogadhatatlan, ha nők megerőszakolásán tréfálkoznak”.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke emellett beadványában azt kérte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, indítson eljárást a csatorna ellen, mert az emberi méltóság megsértése mellett azt a törvényi kitételt is megsérthette a műsor, amely kimondja: “tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik