Belföld

Kutyák százai kerültek bajba a petárdák miatt

A rémült ebeket állatmentők próbálják visszajuttatni gazdájukhoz. Sokan nem figyelnek eléggé kutyájukra.

Az állatmenhelyeknek és a kötelező chipeknek köszönhetően egyre több rémült állat kerülhet vissza gazdájához – hangzott el az M1 híradójában. Szilveszterkor idén is rengeteg kutya kóborolt el, a hangos petárdák és tűzijátékok miatt akár több tíz kilométerre is elszaladhatnak a kutyák. Idén mintegy 300 eb került bajba.

A fővárosi önkormányzat állategészségügyi szolgálata és az Állatmentő Liga munkatársai egy héten át több mint száz négylábút is hazajuttatnak a szilveszteri petárdázás után. Újév első napján 42 bejelentést kaptak, chip nélküli kutyára is bukkantak, az ő gazdáját még keresik. Sok olyan gazda is van, aki nem figyel oda a kutyájára, mert azt gondolja, hogy vele ilyen nem történhet meg. Pedig attól, hogy korábban nem volt rossz tapasztalat, bármikor megrémülhet az állat egy közeli tűzijátéktól.

A menhelyek a következő napokban is sok bejelentésre számíthatnak. A jogszabályok szerint a megtalált kutyákat két hétig csak a gazdájuk viheti el, utána viszont bárki örökbe fogadhatja őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik