Belföld

Két helyről kap fizetést a fideszes borász-képviselő

Miniszteri biztosként és országgyűlési képviselőként is kap fizetést Tiffán Zsolt. A borászként is ismert képviselő helyettes államtitkári fizetést kap az Ős-Dráva program összehangolásáért.

Utóbbi feladatot látja el miniszteri biztosként, és annak ellenére kap érte fizetést, hogy az igazságügyi minisztérium államtitkára korábban azt mondta, kizárt, hogy egy képviselő kettős juttatást kapjon – számolt be az RTL Klub Híradója. Répássy Róbert közölte, a szabály alól csak a miniszterek és az államtitkárok jelentenek kivételt.

Tiffán Zsolt vagyonnyilatkozatában nem szerepel, hogy miniszteri biztos lenne, oda kormánybiztosi pozíciót írt be. Ezért 488 600 forint jár neki. Munkahelyként a Miniszterelnökséget jelölte meg, holott kinevezését Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter írta alá. Tiffán Zsolt az ügyben nem kívánt nyilatkozni az RTL Klubnak, az igazságügyi tárca pedig annyit közölt, azok a képviselők, akik más tisztséget is viselnek, bizonyos esetekben mégis jogosultak juttatásra. Hogy ez ellentmond Répássy szavainak, azzal nem foglalkozott a közlemény.

Az MSZP az eset kapcsán írásbeli kérdést tesz fel a minisztereknek, hogy kiderüljön, pontosan hány képviselőt foglalkoztatnak miniszteri biztosként, és mennyi juttatást kapnak érte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik