Belföld

Riasztás: jön a jég

Csapadékkal, borult idővel és ónos esővel kell számolnunk ma és holnap. A hétvége első napján is maximum 6 fok lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Kelet- és Dél-Magyarországra másodfokú riasztást adott ki az ónos eső miatt. Pénteken az éjféli órákig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra; északkeleten hó, északnyugaton eső, másutt ónos eső, fagyott eső, majd egyre inkább eső valószínű. Az éjszaka második felében megszűnik a csapadék, átmenetileg csökken a felhőzet.

Szombat délelőtt fátyolfelhők érkeznek térségünkbe, délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Késő este az északi megyékben már előfordulhat eső, havas eső, hó is. A szél este északnyugatira fordul, megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés sem kizárt. Szombaton fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet (amely az éjszaka első felében áll be) +3 és -4 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel délen és északkeleten, a magasabbakkal pedig északnyugaton számolhatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik