Belföld

Riasztást adtak ki a hófúvások miatt

hofuvas(1)(960x640).jpg (hófúvás)
hofuvas(1)(960x640).jpg (hófúvás)

A nyugati országrészben hófúvásokra figyelmeztetnek. Kedden napsütés várható, de akár mínusz 12 fok is lehet.

Kedd estig a hóval borított nyugati és déli megyékben gyenge hófúvásra továbbra is számítani kell. A helyenként előforduló hózáporokból legfeljebb lepelnyi friss hóréteg alakulhat ki – derült ki a riasztásból.

Baranya, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható, és helyenként hózápor is kialakul. A gyakran élénk északi, északkeleti szelet a Dunántúlon többfelé, a Tiszántúlon néhol erős lökések kísérik, ezért hófúvásra továbbra is számítani kell, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -5 fok között alakul. Késő estére -5 és -12 fok közé hűl le a levegő.

Szilveszterkor, szerdán túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -12 fok között várható, de a vastag hóval borított, szélcsendes tájakon -15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -6 fok között alakul.

Az új év első napján, csütörtökön szakadozott felhősáv vonul északnyugatról délkelet felé, eközben napos időszakok is lesznek. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon -15 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

Pénteken felhős idő valószínű rövid napos időszakokkal, keleten tartósan borult körzetek is lehetnek. Estefelé ónos eső, eső, havas eső is előfordulhat. Megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik