Belföld

A fideszes keménymag már elkészült a rejtélyes akciótervvel

rogán antal (rogán antal)
rogán antal (rogán antal)

A vs.hu információi szerint már el is készült az „országvédelmi akcióterv”, amit Rogán Antal dobott be az MTI-nek adott interjújában.

A Fidesz frakcióvezetője a hétfőn közzétett interjúban úgy fogalmazott, hogy 2015 egyik fontos feladata egy úgynevezett országvédelmi akcióterv kidolgozása lesz, a vs.hu cikke szerint azonban a „kidolgozás” részét már el is végezték. A lap úgy tudja, és „egy szűk kör” ismeri is a terv részleteit, de “egyelőre tilos a legcsekélyebb mértékű kiszivárogtatás is”. Egy kormányzati forrás „annyit elárult, hogy Lázár János Miniszterelnöksége környékén készülhetett az akcióterv” – írta a vs.

A lap ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a kormány legfontosabb stratégiai lépéseiről régóta egy „ötfős keménymag” (Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Habony Árpád) dönt, és a Fidesz frakciójának már csak annyi szerepe van, hogy bólint.

Rogán elmondása szerint az akciótervre azért van szükség, mert “amikor ma Magyarországot külső támadások érik”, a kormány és a parlament némileg védtelen ezekkel szemben. Arra a kérdésre, hogy az országvédelmi akcióterv tartalmaz-e majd válaszlépést az amerikai kitiltási ügyre, azt felelte: ez is az egyik eleme lehet, de nem a legfontosabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik