Belföld

Csak hólánccal lehet belépni Magyarországra

A Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyeken a nagy mennyiségű hó és a hóátfúvások miatt kötelező a tartozék.

Csak a hólánccal rendelkező autók léphetnek be Magyarország területére a Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyeken – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

A Megyei Védelmi Bizottság döntése értelmében vasárnap 17 órától a Szlovákia, illetve Ausztria felől érkezőknek nem kötelező feltenniük a hóláncot, azonban az autókban rendelkezniük kell vele, mivel az utakon nagy mennyiségű hóra, illetve hóátfúvásokra kell számítani.


Thinkstock

Eközben a rendkívüli időjárási, látási és útviszonyok miatt forgalomkorlátozás lépett életbe a barcsi közúti határátkelőhelyen: a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem léphetnek be Horvátország területére – tájékoztatta az MTI-t Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Magyarország területére egyelőre nem korlátozzák a belépést.

Kora este a korlátozást fel is oldották, Horvátországba kizárólag előzetes átvizsgálást követően léphetnek be a gépjárművek a barcsi közúti határátkelőhelyen. A horvát rendőrség minden jármű esetében egyedileg bírálja el, hogy kellőképpen felkészült-e a megváltozott útviszonyokra. Ez azt jelenti, hogy nyári gumival rendelkező autókat csak hólánccal engednek tovább, a megfelelő téli gumival ellátott gépjárművek viszont korlátozás nélkül beléphetnek az országba – jelezte Orbán Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik