Belföld

Futballhuligánok fenyegették a romákat Miskolcon

Sálakkal eltakart arcú, fekete ruhás alakok jelentek meg a miskolci számozott utcákban szombaton, a rendőrség szerinta felvonulók diósgyőri ultrák voltak. "Meghaltok cigányok!" - skandálták.

A 20-30 fős csoport szombaton délben jelent meg a miskolci önkormányzat által lebontani kívánt telepen. “Meghaltok cigányok! Ölitek a magyarokat! Gyertek ki!” – ezt kiabálták az Index cikke szerint.

A lakók elmondásuk szerint becsukták a kapukat és az ablakokat, a gyerekeket pedig a házba parancsolták. Van olyan kisgyerek, aki azóta sem mer kijönni, csak bent sír – mesélték. A rendőröket többen is kihívták, az ő kiérkezésükkel az egész felvonulás véget ért 15-20 perc után – írja a hírportál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrségi szóvivő a lapnak megerősítette, hogy kimentek a helyszínre, ahol igazoltatták a felvonulókat. A rendőrség tájékoztatása szerint diósgyőri szurkolók húsz fős csoportja volt ott, akik elmondásuk szerint „filmet akartak forgatni” a számozott utcákban, amit az ott lakók egy része „támadásként fogott fel”.

“A helyiek beszámolója és az események rendőrségi rekonstrukciója nem teljesen egyezik, a rendőrök ugyanis azt mondják, hogy nem történt semmiféle atrocitás, a felvonulók még trágár szavakat nem kiabáltak” – hívja fel a figyelmet a történtekkel kapcsolatban a hírportál. A futballhuligánok a rendőri felszólítás után elhagyták a helyszínt.

A telepen most attól tartanak a lakók, hogy éjszaka megismétlődik az incidens. A rendőrség mindenesetre megígérte, hogy éjjel is járőrözni fognak a számozott utcákban.

A miskolci városvezetés a Fidesz-KDNP előterjesztése alapján szavazta meg májusban, hogy „a közbiztonság javítása és a lakosok szociális helyzetének javítása érdekében” felszámolnak több „gettót és nyomortelepet”, köztük a számozott utcákat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik