Belföld

Figyelmeztetés: zord tél, erős fagy jön

Estétől havazás kezdődik. Vasárnapra figyelmeztetést adtak ki több megyére. Egész jövő hétenborongós, hideg téli idő várható.

Szombaton kezdetben északnyugaton, keleten lehetnek felhősebb körzetek (hószállingózással), míg másutt több órára kisüt a Nap, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és estétől havazás kezdődik – írja az idokep.hu. A Dunántúlon megélénkül a délkeletire forduló szél. Néhol nappal is fagyhat, hajnalban -1, -6 fok várható.

Vasárnap tovább terjed a havazás, a legtöbb hóra az ország délnyugati harmadán számíthatunk, de a Dunántúl északi felén és délen is többfelé havazni fog, míg keleten még borult lesz az égbolt. Napközben északon és keleten is szállingózhat, de itt lehetnek olyan területek, ahol egyáltalán nem fog esni. A keleti-északkeleti szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, többfelé várható hófúvás. Hajnalban -5 és -1°C, napközben fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére citromsárga, míg hét megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az erős szél és a lehulló hó miatt.

Hétfőre ez a ciklon elhagyhatja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor, keleten kisebb havazás is kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hideg, fagyos időre van kilátás.

Kedden napközben megvastagszik a felhőzet, és elszórtan gyenge havazás, hózápor előfordulhat. Reggel -12 és -5, délután -6 és -1 fok között alakul a hőmérséklet. Kemény téli idő lesz.

Szerdán borongós, hideg téli idő várható. Hószállingózás, hózápor bárhol kialakulhat. Reggelente zord hideg valószínű, és délután is kemény fagyok lehetnek – olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik