Belföld

Elő a hólapáttal – már van, ahol havazik!

Havazik a Bakonyban. Gyenge hózáporról számoltak be Bábolnáról is.

Délelőtt 11 órakor már havazott Győrszemerén, de gyenge hózáporról és erős szélről számoltak be Bábolna térségéből is. Győrben egy órán át szakadt a hó, most már csak szemerkél, a Bakonyban is havazik – írja a kisalföld.hu.

A met.hu oldalán folyamatosan nyomon követheti az aktuális előrejelzést.

Mint arról korábban beszámoltunk, ma koradélután helyenként még sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten és nyugaton lehetnek felhősebb körzetek. Kezdetben délen kisebb havazás, majd napközben elszórtan egy-egy hózápor kialakulhat. Erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -4 és +3°C, nappal 2 és 7°C között alakul a hőmérséklet – áll az idokep.hu előrejelzésében.

Szombaton a középső tájakon naposabb, máshol felhősebb idő ígérkezik. Hószállingózás, egy-egy hózápor a felhősebb tájakon előfordulhat. Nyugaton délkeletire fordul a szél és megélénkül. Nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Este nyugat felől havazás érkezhet.

Vasárnap egy mediterrán ciklon hoz az ország nagy részére havazást, erős, helyenként viharos északias szelet, akár hófúvás is kialakulhat. Többfelé napközben is fagyhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik