Belföld

Orbán Viktor, a karácsonyi múzsa

A szeretet ünnepén sem nyughatnak az internet mindenből viccet és gifet csináló népművészei. A miniszterelnök karácsonyi üdvözlete is megérintette a Tumblr közéletre és fanyar humorra fogékony felhasználóit.

Először is lássuk az eredeti képet, amelyet Orbán Viktor (vagy az oldalát kezelő Kaminski Fanny, Habony Árpád gyermekének anyja) Facebook-oldalára tett ki. Az alkotás elemzésére sok karaktert nem szánnánk: miniszterelnök üveggömbbel örökzöld ölelésben.

 
Forrás: Facebook 

Egy alternatív értelmezés, amely a közelmúlt egyik legszomorúbb és legbeszédesebb eseményével fűzi össze a miniszterelnök gondtalan, karácsonyi nyugalmat árasztó portréját. Elképesztően hosszú sor kígyózott a Blaha Lujza térnél tegnap az ételosztáson.

 
Forrás: Tumblr 

Orbán Viktor, mint Ebenezer Scrooge, Charles Dickens “hőse”. Vajon a miniszterelnöknek mit mondana a múlt, a jelen és a jövő szelleme?

 
Forrás: Tumblr 

Nincs karácsony Reszkessetek betörők! nélkül (erre az RTL Klub is rájött, Kolosi Péter ünnepi mea culpa-ját itt tekintheti meg). A gif magáért beszél:

 
Forrás: Tumblr 

Ki ne akarna részt venni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) építésében? Főleg ha arra a bolygókkal, mint üveggolyókkal játszó miniszterelnök bíztat.

 
Forrás: Tumblr 

 Forrás: Tumblr

Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt? Így. És ki más lenne a narrátor, mint Havasi Bertalan, sajtófőnök Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár:

 
Forrás: Tumblr 

Csak az a tekintet, azt tudnám feledni. Miniszterelnükünk ikertornya: dr. Hannibal Lecter:

 
Forrás: Tumblr 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik