Belföld

Befehéredhet a karácsony

havazas(430x286).jpg (havazás)
havazas(430x286).jpg (havazás)

Ma még enyhe idő várható, a hétvégén azonban lehűlés és havazás is várható.

 

Szerdán az ország legnagyobb részén derült, napos időre számíthatunk némi fátyolfelhőzettel, az esetleges ködfoltok délelőtt megszűnnek. A délnyugati szél még több helyen megélénkül, erős széllökések csak a magasabban fekvő helyeken lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, késő este -1, +6 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön eleinte változóan felhős lesz az ég, majd észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Főként délutántól várható szórványosan eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél estétől északnyugaton megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Pénteken szórványosan várható havazás, hózápor, keleten, délkeleten eső, havas eső, esetleg ónos eső. Az északi, északnyugati szél erős, főleg a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Szombaton északnyugaton, nyugaton napos idő várható, máshol gyakran erősen felhős lesz az ég. Keleten szórványosan valószínű havazás, hózápor. Az északi, északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős égre számíthatunk, keleten szórványosan, nyugaton néhol havazás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán  -1 és +3 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik