Belföld

Új autókat és egy szép ígéretet kaptak a rendőrök Orbántól

Jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének bevezetésére.

Orbán Viktor erről a Készenléti Rendőrség budapesti alakulóterén beszélt, ahol 385 új rendőrautót adott át a szervezetnek. A kormányfő szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni.

Fotó: MTI

A kormányfő szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni. Külön megemlítette, hogy az érintettek otthonteremtését is támogatja az életpályamodell.

Orbán Viktor az ünnepélyes átadáson felsorolta kormánya 2010 óta bevezetett intézkedéseit: 3500 fővel megerősítették a rendőrséget, új pótlékot vezettek be a tiszthelyetteseknek, a rendőrök új ruhákat kaptak, a kedden átadott gépkocsikkal együtt pedig több mint 4600 új autóval bővült a rendőrség járműállománya.

Hozzátette: a most átadott gépkocsikkal együtt összesen 1587 járművet kap a rendőrség 2014-2015-ben, az autók túlnyomó része Magyarországon készült, a magyar emberek munkáját dicséri. 2015 első negyedévében a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 autót biztosít.

Tiszta Amerika

A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal: lövedékálló mellénytárolóval, LED technológiás elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával vonták be.

A 9,4 milliárd forint összértékű járművek valamennyi területi rendőri szerv munkáját szolgálják: támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik